Sertifioitu

Ravintoneuvoja

Koulutuksesta

Oletko kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista ja unelmoit urasta ravitsemusneuvojana?

Tämä koulutus antaa pätevyyden sertifioituna ravitsemusneuvojana. Koulutuksemme perustuu Pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin (NNR) sekä tutkimuksiin, jotka ovat kansallisten ravitsemussuositusten perusta.

Kuuden kurssimoduulin muodostama koulutus käsittelee kaikki aiheet, joita tarvitset ollaksesi ammattitaitoinen ravitsemusneuvoja. Koulutus antaa sinulle vahvan perustan ravitsemusneuvojan uran aloittamiseen. Sinun ei tarvitse olla aiempia tietoja ravitsemusalalta, vaan saat tarvittavat työkalut koulutuksen aikana.

Uravaihtoehdot ovat monipuoliset; voit työskennellä suoraan yksityishenkilöiden, ryhmien tai yritysten kanssa tarjoten valmennusta ja neuvontaa. Voit myös edetä julkisella sektorilla, kuten terveydenhuollossa, kylpylöissä, kuntoutuskeskuksissa, kuntosaleilla ja liikuntakeskuksissa. Ravintoneuvoja voi myös työskennellä ikääntyneiden parissa kotihoidossa, päiväkeskuksissa, hoitolaitoksissa tai lasten kanssa esimerkiksi päiväkodeissa, esikouluissa ja kouluissa. Koulutuksen kautta opit, mihin ja milloin voit soveltaa näitä erityistaitoja oikeassa työympäristössä ja tilanteessa.

Ravitsemusneuvoja auttaa asiakkaitaan löytämään parempia ruokailutottumuksia eri ruokien ja ruokavalioiden etuihin ja haittoihin sekä yksilöllisiin tarpeisiin pohjautuen. Lisäksi ravitsemusneuvojalla on tietoa erilaisista ravintolisistä ja niiden asianmukaisista käyttötarkoituksista. Ravitsemusneuvoja työskentelee usein suoraan asiakkaiden kanssa luodakseen erilaisia ruokavalioita erityistarkoituksiin. Tämä edellyttää laajaa tietämystä ravintoaineista ja siitä, miten ne vaikuttavat kehomme toimintaan.

Koulutuksen aikana syvennyt ravitsemustieteeseen sekä makro- että mikrotasolla. Makroravitsemus koskee ruokaa, jota syömme, kuten hiilihydraatteja, rasvoja ja proteiineja. Opit luomaan ravintoaineiltaan tasapainoisen suunnitelman ja opit sovittamaan ruokavalion eri yksilöiden tarpeisiin. Työskentelet ennaltaehkäisevästi sekä autat asiakastasi muuttamaan rutiineja tasapainoisen elämän saavuttamiseksi. Tämä voi sisältää ravinnon lisäksi esimerkiksi uusien uni- ja harjoitusrutiinien luomista.

Koulutus kestää noin 15 viikkoa täysipäiväisinä opintoina.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tulee tehdä kirjallisena alla olevalla yhteydenottolomakkeella. Muistathan ilmoittaa, mitä ammatillista koulutusohjelmaa tai kurssia ilmoittautuminen koskee. Tervetuloa mukaan ja onnea matkalle kohti uusia tietotaitoja ja unelmia! 

Jos sinulla on kysymyksiä ennen ilmoittautumista, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@academyonline.fi


Maksu

Koulutuksen hinta on 1750 euroa. Voit maksaa sen kahdella eri tavalla: Koko summa laskulla tai etukäteen per moduuli 292 euroa per moduuli. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.


Hintaan sisältyy

  • Näytöltä nauhoitetut luennot ja diat
  • Harjoitustehtävät
  • Palautustehtävät
  • Jatkuva tuki sähköpostitse ja foorumilla
  • Todistus/diplomi myönnetään ja toimitetaan suoritetusta koulutuksesta
Tutkintoa varten ei ole mahdollista saada Kelan opintotukea, mutta voit maksaa koulutuksen osissa ostamalla moduulin kerrallaan omaan valinnaiseen tahtiisi.

Koulutusjohtaja

Sonja Ruohonen

  • Personal trainer
  • Liikuntatieteiden maisteri
  • Luonnontieteiden kandidaatti
  • Ryhmäliikunnanohjaajakouluttaja
  • Sirkuspedagogi

Pääsy
Sinulla on pääsy koulutuksesi jokaiseen moduuliin yhden vuoden ajan kunkin moduulin aloittamisesta.

Todistus | Diplomi

Kun koulutus ja kaikki sen tehtävät on suoritettu hyväksytysti ja koulutus on maksettu kokonaisuudessaan, saat todistuksen tai tutkintotodistuksen.

Arvostelut

Kuuntelemme oppilaidemme mielipiteitä herkällä korvalla. Koulutuksen päätyttyä pyydämme sinua antamaan lyhyen arvostelun kurssiportaalissa.

Education Made Easy